Voedsel Anders Conferentie 2016

Vele mensen bouwen in Nederland en België aan veranderingen op het gebied van landbouw en voedsel. Die zijn hard nodig, want het huidige model put de aarde uit en veroorzaakt een flink deel van de uitstoot van broeikasgassen. Boeren zitten in een wereldwijde concurrentiestrijd en veel land wordt gebruikt voor productie van veevoer en brandstof in plaats van lokaal voedsel.

voedselDe Conferentie in 2016 toont nationale en internationale initiatieven, die laten zien dat een ander systeem goed mogelijk is, en dat daar ook al aan wordt gebouwd. We kunnen de wereld op duurzame wijze voorzien van goed en gezond voedsel, met eerlijke prijzen voor boer, visser en burger en met respect voor milieu en biodiversiteit. Gezonde bodems dragen bovendien bij aan de oplossing van het klimaatprobleem. Voedsel Anders brengt initiatieven en mensen bij elkaar om de beweging naar een duurzaam en eerlijk voedselsysteem te versterken. Naast het plenaire gedeelte kunt u in vier rondes kiezen uit 60 workshops. Deze zijn in de thema’s van Voedsel Anders onderverdeeld: agro-ecologie, korte ketens en standslandbouw, rechtvaardig handels- en landbouwbeleid, en toegang tot land / landrechten.

Voor wie? Boeren, vissers, burgers, wetenschappers, imkers, studenten, kunstenaars, professionals uit food en agro, beleidsmakers, journalisten en andere bezorgde burgers. En de kinderen met wie we samen bouwen aan een betere toekomst want dit jaar hebben we ook een kinderprogramma.

Meer informatie via http://www.voedselanders.nl/conferentie-2016/ of bekijk de video Kom ook naar Voedsel Anders 2016! 

Contactgegevens ANNW

Agrarische Natuurvereniging Natuurlijk Walcheren

p/a Golsteinseweg 25
4333 RA Middelburg

E-mail ons
IBAN: NL29RABO0375553657